Gevelrenovatie

Uw pand weer als nieuw zonder dat u er omkijken naar heeft

Ergert u zich aan de vieze bakstenen of beschadigde voegen in uw gevel?

Uw pand ziet er niet meer zo strak uit als toen het nieuw was. Maar dat lost u niet zomaar zelf even op.

Heeft u een fraai gerenoveerde gevel gezien en wilt u uw eigen huis nu graag opknappen?

Die mooie gevel is net een magneet, het idee laat u maar niet los. Hoog tijd om zelf ook actie te ondernemen en uw gevel te laten verfraaien.

Wilt u uw pand goed onderhouden om zo de waarde ervan te verhogen?

U bent trots op uw bezit en wilt dat graag zo houden. Op vochtschade door kapotte voegen zit u niet te wachten. Door uw gevel op tijd te renoveren, kunt u problemen voorkomen. Bovendien verhoogt een nette gevel vaak de verkoopwaarde.

Uw vastgoed is u heel wat waard en dat wilt u graag zo houden

U heeft een mooi pand en om daar nog vele jaren van te kunnen genieten, laat u uw bezit goed onderhouden. Ook uw gevel komt daarbij regelmatig aan bod. Misschien woont u in een monument of een ander bijzonder gebouw, zoals een oude school of een voormalig dorpshuis. Misschien koopt u panden op en renoveert u die om ze te verhuren of te verkopen. Of is uw huis na vele jaren woonplezier wel toe aan een grondige opknapbeurt. VT Cleaning is gespecialiseerd in gevelrenovatie voor monumenten en andere bijzondere panden. Die hebben vaak niet-standaard knipvoegen en snijvoegen. We hebben veel ervaring met het opknappen van raamdorpelstenen, vervangen van lood, repareren van beton en latijen. Uiteraard kunnen we ook uit de voeten met ‘gewone’ platvolle voegen en geborstelde voegen. Wij vinden het belangrijk dat u zo min mogelijk last ondervindt van de gevelrenovatie. Omdat VT Cleaning ook werkzaam is in de schoonmaak, zijn we gewend om met klanten om te gaan en om onze werkplek elke dag netjes achter te laten. Dit gecombineerd met ons vakmanschap garandeert dat u er nauwelijks omkijken naar heeft.

Persoonlijk

Om tot een goed eindresultaat te komen, vinden we persoonlijk contact met u heel belangrijk.

Professioneel

Met onze 20 jaar ervaring kunt u erop rekenen dat de renovatie vakkundig wordt uitgevoerd.

Puntgaaf

Ons specialisme en oog voor detail garanderen een puntgaaf eindresultaat.

Na gevelrenovatie ziet uw pand er niet alleen mooier uit, u profiteert ook van:

minder kou binnen, omdat de gevel geen vocht vasthoudt;

een betere vochthuishouding, (de angst voor) schimmel is verleden tijd;

bakstenen die niet langer bevriezen en dus ook niet afbrokkelen;

waardebehoud of -vermeerdering van uw pand.

Wat onze klanten zeggen:

Wat is gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is het herstellen van een beschadigde of verouderde gevel. Door de jaren heen krijgt een gevel veel te verduren. Bijvoorbeeld door wind, regen, vorst en grote temperatuurverschillen. Aan verkleurde bakstenen, kapotte voegen en scheuren in de muur is te zien dat er actie nodig is. Bijvoorbeeld de gevel reinigen, voegen vervangen en impregneren.

Waarom gevelrenovatie?

Met gevelrenovatie kun je veel problemen voorkomen. Zoals kou en vocht in huis. Of het bevriezen van bakstenen, waardoor er schilfers van loslaten. Door de (gerepareerde) bakstenen en de nieuwe voegen waterdicht te maken, zijn de vochtproblemen voorbij.

Gevelrenovatie in Rotterdam en omgeving

Voor gevelrenovatie in Rotterdam en omgeving kunt u terecht bij VT Cleaning. Dus ook in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Zuidplas. VT Cleaning is een voegersbedrijf.

Gevelrenovatie voor en na

Na gevelrenovatie staat uw pand er weer netjes bij. 

Hoe werkt gevelrenovatie? Het proces stap voor stap uitgelegd

1. Steiger plaatsen

We starten met het plaatsen van één of meerdere steigers, zodat we overal goed bij kunnen. 

2. Voegen uithakken of voegen slijpen

Om de oude voegen te kunnen vervangen door nieuwe voegen, hakken we ze eerst uit. Dit gebeurt met pneumatische hakhamers.

3. Gevel reinigen door middel van softstralen

We reinigen de gevel met een speciale machine die oppervlakten kan schoonmaken zonder er schade aan toe te brengen, de Torbo softstraalmachine. Deze gevel reinigingsmethode werkt niet met agressieve stoffen, is milieuvriendelijk en ook geschikt voor monumenten.

4. Voegen vervangen

In deze fase worden de voegen vervangen. Het kan gaan om reguliere platvol nagestreken voegen, platvol geborstelde voegen of de minder voorkomende knipvoegen en snijvoegen.

Wat is het verschil tussen knipvoegen en snijvoegen?
Knipvoegen steken uit ten opzichte van het metselwerk en snijvoegen liggen gelijk met het metselwerk.
Knipvoegen en snijvoegen komen vooral voor bij monumentale en oude gebouwen. Na het aanbrengen van het voegsel, wordt een deel van het materiaal schuin weggesneden. Dit levert een opvallende en nette voeg op.

5. Raamdorpelstenen uitkrabben en voegen (indien van toepassing)

Als er raamdorpelstenen aanwezig zijn in de waterslagen, dan verwijderen we de voetjes, krabben die uit en voegen ze opnieuw.

6. Bakstenen repareren

Indien nodig repareren we beschadigde bakstenen. Bakstenen weghalen en vervangen door nieuwe levert vaak een ongewenst kleurverschil op dat zichtbaar blijft. Het is ook mogelijk om bakstenen te repareren met speciale steenpasta. Door de juiste kleur te mengen, kunnen we beschadigingen aan bakstenen onzichtbaar verhelpen.

7. Hydrofoberen of impregneren van de gevel

In de eindfase van de gevelrenovatie maken we de voegen en stenen waterafstotend door ze te hydrofoberen, in de volksmond ook wel impregneren genoemd. Daardoor laat de gevel geen regenwater meer door en worden vochtproblemen voorkomen.

8. Oplevering

Zodra we de gevel opleveren, laten we uw tuin of terrein uiteraard weer netjes achter.

Gevelrenovatie regelen

1. Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in gevelrenovatie, vraagt u dan een offerte aan of dient u een terugbel verzoek in.

2. Afspraak maken

Ik neem contact met u op om een afspraak te maken.

3. Bezichtiging en advies

We beginnen altijd met een bezichtiging en advies. Ik meet het oppervlak op en we overleggen welke werkzaamheden er nodig zijn.

Prijs gevelrenovatie

Uw wensen over de gevelrenovatie leg ik vast in een heldere prijsopgave.

5. Uitvoering

Na akkoord plannen we het project in en gaan we over tot de uitvoering.

Veelgestelde vragen

De gevelrenovatie kosten hangen af van het soort steen, het soort voegwerk, de mate van vervuiling en de bereikbaarheid van de gevel. Wilt u precies weten wat de renovatie van uw gevel gaat kosten? Neemt u dan contact met ons op.

Een goed uitgevoerde gevelrenovatie gaat ongeveer 20 jaar mee. De gevel impregneren gaat 10 jaar mee. Als u af en toe een specialist naar de gevel laat kijken, kunt u tijdig actie ondernemen. U kunt bijvoorbeeld om de 4 of 5 jaar uw gevel laten reinigen, dat is dan gelijk een mooi inspectiemoment.

Goede voegen houden de gevel waterdicht. Als de voegen broos of kapot zijn, komt er vocht in de gevel. Hierdoor ontstaat er vochtschade met kou of schimmel tot gevolg.

Impregneren is nodig om de gevel extra te beschermen tegen vocht. Door de gevel te impregneren wordt hij waterafstotend, zodat er geen regen, sneeuw of ander vocht binnen kan dringen. Het is te vergelijken met een goede regenjas: in een goedkope regenjas ga je transpireren, in een duurdere regenjas kan er wel vocht naar buiten, maar niet naar binnen. Bovendien blijft vuilaanslag langer weg na impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd.

Bij impregneren drenk je een materiaal in een bepaalde vloeistof of oplossing om dat materiaal beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, zeewater, schimmel, vuur of graffiti. Hydrofoberen betekent waterafstotend maken. Bij gevelrenovatie is hydrofoberen dus eigenlijk een correctere benaming dan impregneren. Maar in de volksmond wordt meestal impregneren gebruikt: “Hydrofoberen met een impregneermiddel”.

Met hoge druk reiniging haal je alleen de oppervlakkige vervuiling eraf. Met stralen haal je de toplaag eraf, waardoor de oorspronkelijke kleur van de baksteen weer verschijnt. Stralen is tegenwoordig geen agressieve methode meer; softstralen is zelfs speciaal bedoeld om kwetsbare oppervlakken schoon te maken zonder die te beschadigen. VT Cleaning reinigt uw gevel met een softstraalmachine.

Hoe lang de renovatie van uw gevel duurt, is afhankelijk van het oppervlak en van de benodigde werkzaamheden. Het totale traject varieert van een paar dagen tot een paar weken.

Meestal kan uw gevel binnen enkele dagen of weken gerenoveerd worden. In het voorjaar en in de zomer krijgen we meerdere aanvragen tegelijkertijd. Veel mensen weten niet dat gevelrenovatie ook mogelijk is in de herfst en de winter, behalve op regenachtige dagen.

Het is goed om te weten dat we vrijwel altijd een steiger komen plaatsen. Om overal goed bij te kunnen, vragen we u om losse onderdelen aan uw gevel te verwijderen, denk bijvoorbeeld aan zonneschermen.
De werkzaamheden zullen wat overlast met zich meebrengen in de vorm van herrie en stof. We doen er alles aan om u hiervan zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. Spreekt u ons vooral aan als u vragen of opmerkingen heeft tijdens de uitvoering, we houden dan zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Wilt u een mooi gerenoveerde gevel?

Wij helpen u graag!