Gevelreiniging

De beste manier om uw pand in een goede conditie te houden

Is uw pand het visitekaartje van uw bedrijf?

U bent trots op uw pand en wij kunnen ervoor zorgen dat dit zo blijft. Wij ondersteunen u graag bij het onderhouden van uw pand.

Komt er een schilderklus aan en wilt u de voorreiniging niet zelf doen?

Iemand met de juiste apparatuur en ervaring heeft dit zo voor elkaar. En doet het met plezier.

Wilt u op een prettige manier achterstallig onderhoud voorkomen?

Gevelreiniging helpt u de waarde van uw pand te behouden. Als de gevel regelmatig wordt schoongemaakt, ziet u waar zwakke plekken ontstaan en voorkomt u grootschalig onderhoud. En uw gebouw staat er altijd mooi bij.

U wilt dat uw gebouw er netjes bij staat

Als u verantwoordelijk bent voor een gebouw, dan wilt u dat het er netjes bij staat. De gevel af en toe laten reinigen hoort daarbij. Dan ziet alles er weer fris uit. VT Cleaning is ervaren in het:

 • schoonmaken van beplatingen en damwanden;
 • reinigen en conserveren van raam omlijstingen;
 • soppen van houtwerk.

 

U kunt ook bij ons terecht voor het verwijderen van graffiti. VT Cleaning gebruikt bij de gevelreiniging geen chemicaliën. Na de gevelreiniging kunnen we indien nodig gevelmateriaal conserveren (goed houden) of waterafstotend maken (hydrofoberen).
Naast gevelreiniging kunnen we ook uw raambewassing verzorgen.

Persoonlijk

Om tot een goed eindresultaat te komen, vinden we persoonlijk contact met u heel belangrijk.

Professioneel

Met onze 20 jaar ervaring kunt u rekenen op vakkundige reiniging.

Puntgaaf

Ons specialisme en oog voor detail garanderen een puntgaaf eindresultaat.

Na de gevelreiniging is uw pand niet alleen schoon, u profiteert ook van:

de uitstraling die uw pand heeft op bezoekers en voorbijgangers;

het waarde behoud van uw pand;

het feit dat u kunt beoordelen wat de staat van uw gevel is;

de besparing op dure herstelwerkzaamheden.

Wat onze klanten zeggen:

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging is het schoonmaken van een gevel. Onder gevelreiniging valt onder andere:

 • het schoonmaken van beplatingen en damwanden
 • het reinigen en conserveren van raam omlijstingen
 • het soppen van houtwerk.


U kunt ook bij VT Cleaning terecht voor het verwijderen van graffiti.

Waarom gevelreiniging?

Door gevelreiniging voorkomt u dat vuil de gevel aantast. Gevelreiniging levert dus niet alleen een schone gevel op, maar ook een gevel die in een goede conditie is.

Gevelreiniging in Rotterdam en omgeving

Voor gevelreiniging in Rotterdam en omgeving kunt u terecht bij VT Cleaning. Dus ook in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Zuidplas.

Gevelreiniging voor en na

Na gevelreiniging staat uw pand er weer netjes bij. 

Hoe werkt gevelreiniging?

Bij gevelreiniging hangt het werk af van het materiaal en de vervuiling van uw gevel. De volgende werkzaamheden kunnen we voor u uitvoeren:

Hoge druk reiniging & stoom cleanen – voor diverse (gevel)materialen:

Het reinigen van oppervlakken met hoge of lage druk en verwarmd water.

Wervelstralen en luchtgommen –met name voor metselwerk en beton:

Professioneel reinigen van alle mogelijke gevels en zeer kwetsbare ondergronden onder lage druk en met verschillende soorten straalmiddelen. Dit wordt veel toegepast bij:

 • het reinigen van monumentale panden;
 • het verwijderen van graffiti;
 • het reinigen van hout;
 • het reinigen van diverse soorten steen en beton.

Conserveren of hydrofoberen

Indien gewenst kunnen we uw gevelmateriaal conserveren of hydrofoberen. Conserveren is het in een goede conditie brengen en verduurzamen van diverse soorten ondergronden, zoals kunststof en aluminium. Hydrofoberen is de gevel impregneren met een waterafstotend middel, waardoor het materiaal geen vocht en vuil meer opneemt.  Dit doen we desgewenst bij metselwerk en beton.

“Als uw gevel met hoge druk gereinigd kan worden, dan bent u er op tijd bij. Als we moeten stralen, dan is het vuil al zo hardnekkig dat we in de richting van gevelrenovatie gaan.”

Gevelreiniging regelen

1. Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in gevelreiniging, vraagt u dan een offerte aan of dient u een terugbel verzoek in.

2. Afspraak maken

Ik neem contact met u op om een afspraak te maken.

3. Bezichtiging en advies

We beginnen altijd met een bezichtiging en advies. We overleggen welke werkzaamheden er nodig zijn.

Prijs gevelrenovatie

Uw wensen over de gevelreiniging leg ik vast in een heldere prijsopgave.

5. Uitvoering

Na akkoord plannen we het project in en gaan we over tot de uitvoering.

Veelgestelde vragen

De kosten van gevelreiniging hangen af van het materiaal waaruit de gevel bestaat, de mate van vervuiling en de bereikbaarheid van de gevel. Wilt u precies weten wat de reiniging van uw gevel gaat kosten? Neemt u dan contact met ons op.

Met hoge druk reiniging haal je alleen de oppervlakkige vervuiling eraf. Met stralen haal je de toplaag eraf, waardoor de oorspronkelijke kleur van de baksteen weer verschijnt. Stralen is tegenwoordig geen agressieve methode meer; softstralen is zelfs speciaal bedoeld om kwetsbare oppervlakken schoon te maken zonder die te beschadigen. VT Cleaning reinigt uw gevel met een softstraalmachine.

Impregneren is nodig om de gevel extra te beschermen tegen vocht. Door de gevel te impregneren wordt hij waterafstotend, zodat er geen regen, sneeuw of ander vocht binnen kan dringen. Het is te vergelijken met een goede regenjas: in een goedkope regenjas ga je transpireren, in een duurdere regenjas kan er wel vocht naar buiten, maar niet naar binnen. Bovendien blijft vuilaanslag langer weg na impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd.

Bij impregneren drenk je een materiaal in een bepaalde vloeistof of oplossing om dat materiaal beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, zeewater, schimmel, vuur of graffiti. Hydrofoberen betekent waterafstotend maken. Bij gevelreiniging is hydrofoberen dus eigenlijk een correctere benaming dan impregneren. Maar in de volksmond wordt meestal impregneren gebruikt: “Hydrofoberen met een impregneermiddel”.

Dat verschilt per product. Het varieert van een half jaar tot 3 jaar.

Voor het verwijderen van graffiti gebruiken we het TORBO systeem. Dit is een straalsysteem dat drie elementen combineert: water, lucht en een straalmiddel dat is afgestemd op het oppervlak dat gereinigd wordt. Denk bijvoorbeeld aan Olivinezand voor harde baksteen of glasparels voor zacht natuursteen. Zo kunnen we maatwerk leveren, het maakt niet uit op welk materiaal de graffiti is aangebracht.

Het TORBO systeem is minder milieubelastend dan andere straalsystemen:

 • Door elektronische regelsystemen kunnen we de dosering van de drie componenten zeer nauwkeurig instellen (optimaal resultaat en geen verspilling).
 • Door een minimaal gebruik aan water produceren we weinig afvalwater. Het water is wel voldoende om stofvorming tegen te gaan. Daarnaast helpt de fijne waternevel om beschadigingen te voorkomen. Er ontstaan namelijk veel kleinere inslagkratertjes dan bij minder geavanceerde straalsystemen.

Hoe lang het schoonmaken van uw gevel duurt, is afhankelijk van het oppervlak en van de benodigde werkzaamheden. Het totale traject varieert van een paar dagen tot een paar weken.

Het is goed om te weten dat we vrijwel altijd een steiger komen plaatsen. Om overal goed bij te kunnen, vragen we u om losse onderdelen aan uw gevel te verwijderen, denk bijvoorbeeld aan zonneschermen.
De werkzaamheden zullen wat overlast met zich meebrengen in de vorm van herrie en stof. We doen er alles aan om u hiervan zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. Spreekt u ons vooral aan als u vragen of opmerkingen heeft tijdens de uitvoering, we houden dan zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Meestal kan uw gevel binnen enkele dagen of weken gereinigd worden. In het voorjaar en in de zomer krijgen we vaak meerdere aanvragen tegelijkertijd. Veel mensen weten niet dat gevelreiniging ook mogelijk is in de herfst en de winter, behalve op regenachtige dagen.

Wilt u dat uw pand er altijd netjes bij staat?

Wij helpen u graag!